Koronavirus COVID-19 koskettaa meidänkin seuraa

Koronavirus COVID-19 koskettaa luonnollisesti meidänkin seuraa. THL:n suositusten (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19) mukaan julkisilla paikoilla liikkumisesta, joksi meidänkin treenit lasketaan, on pidettävä kahden viikon tauko, jos on käynyt epidemia-alueella/ollut tekemisissä epidemia-alueelta palanneen ylähengitystieoireisen ihmisen kanssa JA itsellä on ylähengitystieoireita. Varmaa tietoa oireettoman ihmisen tartuttavuudesta ei tällä hetkellä ole.

Tutkimustiedon hidas saanti on tavallista uusien epidemioiden kanssa, mikä ruokkii huhuja ja väärää tietoa. Joka tapauksessa pandemia on huomioitava ihan senkin vuoksi, että meidänkin harjoituksissa käy ihmisiä, jotka ovat herkempiä infektioille. Huolehditaan myös hyvästä käsihygieniasta, kuten tähänkin asti 😉 luotetaan tutkittua tietoa tarjoaviin tahoihin, kuten THL:een ja noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia. Ohjeet voivat vielä muuttua.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.